X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cîte persoane vor avea interdicție de a participa la alegeri, conform estimărilor

5 oct. 2023,, 10:15   Politică
3638 0

Circa 60-70 de persoane vor avea interdicție de a participa la alegerile locale.

IGP, CNA, SIS și PG vor prezenta informație CEC-ului, care va întocmi lista celor ce cad sub restricții.

Despre aceasta a declarat președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, la ședința Parlamentului, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Ca să fie foarte clar, numărul potențial al persoanelor care cad sub aceste restricții este unul mult mai mic decît numărul persoanelor care ar fi căzut sub restricțiile anterioare. Vorbim aproximativ de 60-70 de persoane. Respectiv, în cazul acestor persoane cred că va fi mult mai simplu și pentru CEC și pentru organele abilitate să verifice informația despre aceste persoane”, a declarat președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate.

Astfel, în vederea aplicării restricției date, Inspectoratul General al Poliției, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Generală de comun cu procuraturile specializate vor prezenta în adresa Comisiei Electorale Centrale informația cu privire la persoanele ce cad sub incidența criteriilor date, cu menționarea expresă a criteriului respectiv.


Comisia Electorală Centrală, în baza informațiilor prezentate va întocmi lista persoanelor ce cad sub incidența acestei noi restricții și o vor comunica organelor electorale, care vor ține cont de aceasta cu ocazia aplicării restricției în contextul înregistrării concurenților electorali.

Comisia pentru Situații Excepționale a interzis persoanelor vizate în dosare penale, care au stat la baza declarării neconstituționale a unei formațiuni politice, să participe la alegerile din 5 noiembrie 2023.

2
0
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?