X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Cine i-ar putea lua locul lui Litvinenco la șefia Ministerului Justiției

15 feb. 2023,, 10:43   Politică
6546 0

La cîrma Ministerului Justiției, în cadrul viitorului Guvern, condus de Dorin Recean, vine un actual secretar de stat.

Potrivit TV8, este vorba despre Veronica Mihailov, numită în funcție, la propunerea lui Sergiu Litvinenco, în august 2021, la scurt timp după învestirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Candidatura acesteia urmează să fie propusă la viitoarea ședință a Parlamentului.

Potrivit informațiilor preliminare, premierul desemnat va cere sprijinul deputaților pentru învestirea unui nou Guvern, la ședința Legislativului de joi, 16 februarie.

Veronica Mihailov nu a confirmat, și nici nu a infirmat această informație.

„Eu nu pot sa zic nimic despre asta”, a spus Mihailov la telefon.


Veronica Mihailov este avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce țin de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte Amnesty International Moldova, membru și președintă a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților.

Veronica Mihailov a mai deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției și în anul 2019, atunci cînd ministru era actualul deputat PAS, Olesea Stamate.

În viitorul Guvern, condus de fostul ministru de Interne, Dorin Recean, pe lîngă ministrul Justiției, va fi înlocuit și cel al Finanțelor, Dumitru Budianschi, dar și Andrei Spînu, de la Ministerul Infrastructurii.

De altfel, Ministerul Infrastructurii va fi divizat în un Minister al Infrastructurii și unul al Energeticii

Dorin Recean a fost desemnat vineri, 10 februarie, candidat la funcția de prim-ministru, în aceeași zi în care Natalia Gavrilița și Guvernul condus de ea în ultimul un an și jumătate au plecat în demisie.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?