X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cînd vor reveni relațiile dintre Moscova și Chișinău la nivelul anterior

16 aug. 2023,, 11:26   Politică
4100 0

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei este încrezător că relațiile dintre Moscova și Chișinău vor reveni cu timpul la nivelul anterior.

Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Răspunzând la întrebarea dacă relațiile dintre Moscova și Chișinău vor reveni vreodată la nivelul anterior, diplomatul a spus: "Desigur, absolut"

Potrivit Mariei Zaharova, procesele care au loc în prezent în Moldova sînt nenaturale, create artificial, create de om, inventate de autoritățile actuale pentru a crea iluzia unei anumite confruntări între Moldova și Rusia.

Între timp, după cum a subliniat diplomatul, popoarele celor două țări nu au și nu au avut premise care să vorbească despre "unele contradicții profunde", dar autoritățile fac totul pentru a crea o astfel de iluzie.


Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe și-a exprimat opinia că poporul Moldovei nu se va lăsa împins în aceeași gaură neagră în care a fost împinsă Ucraina.

Cu o zi înainte, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns acuzațiilor Ministerului rus de Externe că reducerea numărului de angajați ai Ambasadei Rusiei la Chișinău este un "pas neprietenos".

Potrivit acesteia, acum Ambasada Rusiei are suficienți angajați pentru a oferi cetățenilor servicii de înaltă calitate, scrie newsmaker.md .

"Sînt sigură că există suficienți angajați ai Ambasadei Ruse pentru a oferi servicii de înaltă calitate. În general, relațiile noastre cu Rusia s-au deteriorat brusc după ce Rusia a atacat Ucraina și ucide oameni nevinovați, distruge orașe și sate din Ucraina", a spus Maia Sandu, răspunzînd la o întrebare pentru TV Nord.

33
1
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?