X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chișinăul, despre declarațiile Mariei Zaharova privind expulzarea directorului Sputnik

14 sep. 2023,, 14:16   Politică
2534 1

Purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Igor Zaharov, a venit cu o reacție după declarațiile Mariei Zaharova în legătură cu expluzarea directorului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov.

„În legătură cu declaratia ministerului rus de Externe, putem să constatăm încă o dată că este o retorică negativă, neprietenoasă și inadmisibilă față de Moldova. Acțiunile noastre sînt luate pentru a securiza spațiul informațional al țării.

Individul în cauză a contribuit de nenumărate ori la ingerințele interne ale Republicii Moldova, astfel încît autoritățile responsabile au luat decizia de a-l expulza din Moldova. Reamintesc ministerului rus de externe că Republica Moldova stă foarte bine la capitolul independență și libertatea presei, iar aceasta nu este doar o declarație, ci și o reprezentare de către reporterii fără frontiere, conform căreia Moldova a avansat în ultimii doi, trei ani cu peste 60 de poziții, iar la moment sîntem pe pozitia 28 din 180 de tari.

Libertatea presei trebuie să fie un subiect tratat cu mai multă responsabilitate în cadrul Federației Ruse, și nu avem nevoie de lecții în privința libertății de exprimare și libertății presei în Republica Moldova”, a spus Igor Zaharov, notează Noi.md cu referire la protv.md.

Amintim că ieri, Vitalie Denisov, directorul Sputnik Moldova, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioada de 10 ani. Acesta a fost expulzat ieri-dimineata si trimis la Moscova.


La scurt timp, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că deportarea lui Denisov este o altă verigă în lanțul atitudinii inadecvate a actualelor autorități moldovenesti față de conceptul de „democrație”.

8
0
1
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?