Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Chicu va avea mai multe vizite de lucru: La Kiev, apoi la Strasbourg

9 dec. 2019,, 17:45   Politică
2717 0

Premierul Ion Chicu va merge, săptămîna aceasta, în prima sa vizită oficială, la Kiev.

Acesta va participa, joi, la summit-ul șefilor de Guverne ai statelor GUAM. Anunțul a fost făcut la briefingul săptămînal de după întrevederea cu președintele Dodon și cu speakerul Zinaida Greceanîi, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Chicu va avea și o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksi Honcearuk.

Prim-ministrul a adăugat că va merge și la Strasbourg, la Consiliul Europei. „Subiectul principal al discuțiilor va fik reforma justiției și asigurarea respectării drepturilor omului”, a spus Chicu.

Chicu a fost întrebat dacă va merge, alături de președinte, în Federația Rusă. „De unde ați luat că președintele merge la Moscova? Ori inventați întrebările... Eu v-am spus deja despre vizitele mele oficiale”, a răspuns Chicu. Precizăm că președintele Igor Dodon a declarat, într-un video al Președinției, că va merge la Sankt Petersburg pe 20 decembrie.


Amintim că Ion Chicu a efectuat prima vizită în calitate de prim-ministru la Moscova. La revenirea de la Moscova, Chicu a anunțat că s-a ajuns la cîteva înțelegeri „principiale” cu Federația Rusă, printre care se numără micșorarea prețului la gaz de la 1 ianuarie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?