Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chicu: ”Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă albastră!”

20 dec. 2023,, 08:45   Politică
3025 3

Nu trebui să ne îmbătăm cu apă albastră, iar dacă o vom continua cu jubilarea acestui succes intermediar, pînă la fonduri de preaderare nu vom ajunge, a declarat președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„A fost important tot ce a fost pînă acum, dar haideți să lăsăm euforia și să ne apucăm de lucru. Pentru că acele fonduri de pre-aderare, acele oportunități pe care ni se deschid chiar și în perioada aceasta trebuie de valorificat. Dacă noi o să continuăm să facem „sabantuiuri” în fiecare zi și să jubilăm acest rezultat intermediar mă tem că pînă la fonduri nu o să ajungem. Asta ne poate confirma și capacitatea unor state slabe europene care au aderat deja. Pentru că știți că capacitatea de absorbție cum a fost și la Bulgaria și la România nu a fost pre mare. Și aici nu trebuie să ne îmbătăm cu apă albastră. Este mult pînă la a valorifica aceste fonduri”, a declarat Ion Chicu.

La 14 decembrie Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, liderii europeni au oferit Georgiei statut de țară candidată la aderare. În cazul Bosniei și Herțegovina s-a decis începerea negocierilor de aderare după ce țara atinge nivelul de respectare a criteriilor de aderare.

22
1
2
7
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?