X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Chicu: "Moldova împotriva voinței sale este implicată în războiul informațional, care trebuie oprit"

11 apr. 2022,, 15:45   Politică
3855 0

Moldova, din păcate, demult este implicată împotriva voinței sale în războiul informațional, iar interzicerea informațiilor din diverse surse, deghizate sub securitate informațională, este o altă rundă în acest război informațional, care trebuie oprit.

Această opinie a fost exprimată de fostul prim-ministru al țării Ion Chicu pe pagina sa de socializare, relatează Noi.md.

Potrivit lui, numai războiul informațional poate forța frații să lupte între ei. Să impună generații întregi să-și desfigureze istoria, să-și uite bunicii și străbunicii, să-și șteargă picioarele pe tradițiile lor, să scuipe peste tot ce este sacru - toate acestea le face războiul informațional. Și exploziile de bombe și rachetele care zboară sînt rezultatul.

"Dar acesta nu este nici măcar punctul final al războiului informațional. Sfîrșitul războiului informațional nu vine imediat cu începutul "păcii" militare. Nu. Vor trece mai multe decenii, iar războiul informațional va continua. De obicei, războiul informațional se termină atunci cînd nu mai rămîne nimic de distrus", a spus fostul prim-ministru.

El a subliniat că, din păcate, Moldova, împotriva voinței sale, este demult implicată în război informațional. Iar interdicțiile de informare din diverse surse mascate sub formă de securitate a informațiilor sînt o altă rundă în acest război informațional.


"Și ce va fi mai departe? Cei care nu sînt de acord vor fi obligați să coase stele pe ei? Sau poate celor care nu vor putea pronunța cuvîntul Sarmizegetusa – nu li se va vinde pîine? Sau dacă te vor prinde că prinzi canale interzise cu o antenă prin satelit - te vor lega de un stîlp și te vor bate cu o antenă TV decimetrică? Există multe astfel de exemple în istorie. Cu ce s-au terminat? Am văzut și vedem", a scris Ion Chicu.

21
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?