Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Chicu anunță că unii miniștri ar putea fi demiși: Este lipsă de disciplină

3 feb. 2020,, 10:30   Politică
4418 0

Sînt probleme la organizarea activității mai multor instituții, iar pentru a restabili disciplina e nevoie de demisii, inclusiv a miniștrilor.

Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în această dimineață, după ce a fost întrebat de ce întîrzie plata salariilor în mai multe domenii, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Premierul a dat asigurări că bani pentru salarii sînt în buget și de vină ar fi contabilii instituțiilor care au prezentat actele ma tîrziu și trezoreria nu a putut realiza transferurile. S-a luat decizia ca, începînd cu luna februarie, dacă contabilii nu vor prezenta actele pînă la data de 10 a lunii, atunci pe data de 15 trezoreria va trimite notificări instituțiilor.

Potrivit premierului, dacă nu va exista disciplină, întîrzieri de salarii ar putea să fie și în luna martie. Pentru a rezolva problema, ar trebui demisii, inclusiv a miniștrilor, dar premierul a evitat să spună concret numele persoanelor care ar putea să plece din Guvern.

„Noi o să facem evaluarea respectivă la 100 de zile a acestui Guvern. Eu am întrebări față de toți miniștrii. Este lipsă de disciplină. Dacă cineva din subalterni greșește, fii bun și plătește”, a comentat Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?