Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ceremonia de investitură a Președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu (LIVE)

24 dec. 2020,, 11:34   Politică
16497 5

11.35 // Maia Sandu și-a ținut discursul în mai multe limbi ale minorităților naționale care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova, printre care rusă, ucrainească și găgăuză.

11:25 // ”Voi respecta constituția și legile, oamenii însă nu mai pot aștepta și vor schimbări să vadă rapid. Politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi pentru cei care cred că pot cupăra și vinde orice”, a declarat Maia Sandu.

Totodată aceasta spune că principalul său scop va fi lupta cu corupția.

”Îmi propun să fiu un președinte al legii... Vreau să devenim o țară în are oamenii vor să trăiască. Voi chema alături de mine pe cei mai buni profesioniști”, a mai spus președintele nou ales.

11: 15// ”Victoria trebuie să fie a țării nu a politicienilor, iar vicoria va fi atunci cînd cetățenii vor fi acasă iar slujitorii vor fi slugi a cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Președintele nou ales a mulțumit cetățnilor pentru votul de încredere acordat și a spus că are planuri mari pentru țară însă nu poate să le realizeze fără ajutorul cetățenilor.

”Noi avem nevoie unul de altul pentru a face ordine și pentru a construi o țară puternică”, a mai spus Sandu.

11:15 // Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus jurămîntul consituțional.


”Doamnelor și domnilor, președintele Republicii Moldova a intrat de astăzi în exercițiul funcției”, a declarat Domnica Manoli.

11:05 // Pentru prima dată pe scena unde are loc inaugurarea noul președinte al Republicii Moldova au urcat trei femei: Domnica Manole, președintele Curții Constituționale, Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului Republicii Moldova și Maia Sandu, președintele nou ales al Republicii Moldova.

Ședința solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale dedicată ceremoniei de învestitură a Președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?