Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cenușă: Guvernarea are o susținere puternică din partea Franței și Germaniei

22 mar. 2022,, 09:36   Politică
2592 0

Conferința donatorilor pentru Moldova anunțată de Germania, Franța și România, care va avea în centrul atenției criza refugiaților, va servi nu doar ca modalitate de a colecta donații, dar urmărește și repararea legitimității publice a guvernării.

De această păerere este analisul politic Dionis Cenușă. Expertul a remacat totuși că guvernarea are "o susținere robustă din partea Franței și Germaniei", pe lîngă cea a României

"Ministra de Externe a Germaniei Baerbock a anunțat că Germania, împreună cu Franța și România, lansează o conferință a donatorilor pe Moldova, la Berlin, pe 5 aprilie (nu 15 aprilie cum am scris anterior). Aceasta va fi dedicată strict Moldovei și se va focusată pe criza refugiaților, dar și pe situația din sectorul energetic și a capacității financiare în general. Anume aceste domenii au fost specificate drept problematice de către oficialul german.

Aparent, autoritățile de la Chișinău se confruntă cu probleme foarte serioase, dacă se recurge la o conferință a donatorilor. Evident, o asemenea conferință va servi drept o modalitate nu doar de găsi donații, dar și de repara legitimitatea publică a guvernării, care deseori recurge la politica externă, în special în direcția UE, pentru a-și reface popularitatea.

De asemenea, trebuie de evidențiat că guvernarea are o susținere robustă din partea Franței și Germaniei, complementar la cea a României. Adineaori, Președintele Macron promova cauza europeană a Moldova, astăzi șefa diplomației germane arată interes pentru capacitatea guvernului de la Chișinău pentru gestionarea crizelor curente - în special cea a refugiaților și respectiv cea energetică", a scris Cenușă pe rețelele de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?