X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Cei de stînga nu au hotărît deocamdată desemnarea unui candidat unic la alegerile primarului de Bălți

28 sep. 2021,, 12:45   Politică
3670 1

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor speră la victoria candidatului său la alegerile anticipate ale primarului municipiului Bălți.

Despre acest lucru a declarat bine-cunoscutul jurnalist, deputat din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, secretar al Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii "Interviu" cu Nina Dimoglo, la postul de televiziune "REN Moldova", informează Noi.md.

În același timp, el a menționat că decizia de a participa la aceste alegeri ca un singur bloc și desemnarea unui singur candidat deocamdată nu a fost luată, și totul se va decide în viitorul apropiat.

"Sper foarte mult că comuniștii și socialiștii vor merge la alegeri ca un singur bloc. Partidul Socialiștilor l-a propus pe Alexandru Nesterovschi la funcția de primar de Bălți. Noi nu am propus încă pe nimeni. Dar cred că în cîteva zile vom decide. Dar sper că vom merge ca un singur bloc", a spus Constantin Starîș.

De menționat că alegerile anticipate ale primarului municipiului Bălți vor avea loc pe 21 noiembrie în legătură cu demisia lui Renato Usatîi din funcția de șef al Primăriei capitalei de nord a Republicii Moldova.


Intenția de a participa la aceste alegeri a fost anunțată oficial anterior de deputatul Boris Markov și de cunoscutul om de afaceri și politician din Bălți, Nicolae Chirilciuc. Primul va candida drept candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), iar al doilea - ca candidat independent.

Nicolae Chirilciuc a menționat că a luat această decizie după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, conaționalii, după ce a studiat situația din oraș, și cu sprijinul bălțenilor intenționează să ridice orașul său natal din ruine, să-l reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, modern de vis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?