Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

CEC sesizează poliția și obligă PAS să retragă pliantele denigratoare în adresa Platformei DA

17 noi. 2023,, 15:15   Politică
5776 0

În seara zilei de joi, 16 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a admis integral contestația depusă de Olga Caraman, candidata Platformei DA pentru funcția de primar al comunei Grătiești, cu privire la pliantele denigratoare distribuite de contracandidata acesteia, Tamara Barda, reprezentantă PAS.

CEC a acceptat toate cele patru solicitări din contestația depusă la începutul săptămînii de către Olga Caraman.

Astfel, CEC a hotărît sancționarea PAS și a candidatei partidului de guvernare și i-a obligat să retragă toate pliantele denigratoare. CEC a avertizat PAS pentru încălcarea Art. 70 alin. (1) și (2) din Codul electoral, întrucît mesajele incluse în materialul lor electoral nu sînt permise de legislația electorală. CEC consideră că mesajul imprimat în pliantele distribuite de Tamara Barda lezează reputația personală și profesională a contracandidatei acesteia.

În plus, CEC a dispus ca hotărîrea lor pe această cauză să fie comunicată Inspectoratul General de Poliție. Aceștia urmează să investigheze și să stabilească dacă în acțiunile doamnei Tamara Barda și ale PAS există contravenția stabilită de Art. 70 din Codul contravențional privind calomnia.

„Vreau să mulțumesc locuitorilor comunei noastre că ne-ați sesizat că aceste pliante circulă prin Grătiești și Hulboaca și că nu ați dat crezare știrilor mincinoase,” a declarat Olga Caraman într-o intervenție pe Facebook la scurt timp după pronunțarea hotărîrii CEC.

Amintim că, duminică, 19 noiembrie, 2023, are loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. În comuna Grătiești, candidatul Platformei DA a acces în cel de-al doilea tur cu cele mai multe voturi.

42
4
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?