X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

CEC explică cum vor vota deținuții, militarii și persoanele internate la spital

15 ian. 2019,, 18:40   Politică
2555 1

Alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu și/sau reședință pot vota în cadrul alegerilor parlamentare la orice secție de votare unde vor fi înscriși în listele electorale suplimentare.

Declarația a fost făcută de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu. Totodată, au fost stabilite condițiile în care anumite categorii de cetățeni pot vota atît în cadrul alegerilor parlamentare, cît și în cadrul referendumului consultativ.

„Alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu și/sau reședință sau reședința le este expirată, au obligația de a completa și de a semna o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă, sub sancțiunea aplicării dispozițiilor prevederilor Codului Penal în caz de încălcare a acestei obligațiuni”, a declarat Alina Russu.

Totodată, funcționarul a specificat că dreptul de vot se exercită în localitatea în care alegătorul își are domiciliul. Unele categorii de alegători fac excepție de la norma generală. Aceștia urmează să-și exercite dreptul la vot în condiții speciale:

„Studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați în instituțiile de învățămînt într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință. Aceștia pot vota în cadrul alegerilor parlamentare pentru candidații din circumscripția națională și la referendumul republican consultativ la toate secțiile de votare deschise în aceste localitate. Ei trebuie să prezinte buletinul de identitate cu fișa de însoțire, carnetul de student sau de elev, să completeze și să semneze o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă sub sancțiunile Codului penal, în caz de încălcare a acestei obligațiuni”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?