Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

CEC din Găgăuzia a respins cererea de anulare a alegerilor: Nu există probe

11 mai. 2023,, 21:12   Politică
3094 0

Sesizarea Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova către Comisia Electorală Centrală a UTA Găgăuzia, cu privire la acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral admise de Partidul Șor, nu conține probe, potrivit portalului de știri gagauzinfo.md.

Despre aceasta a anunțat Iana Kovalenco, șefa CEC a UTA Găgăuzia, în cadrul ședinței care nu a avut loc din lipsă de cvorum. Aceasta a spus ce răspunsuri s-au planificat să fie date în cadrul ședinței CEC din Moldova și Inspectoratului General al Poliției din Moldova.

Potrivit șefei CEC a UTA Găgăuzia, Codul Electoral al autonomiei „nu interzice o persoană să doneze doar un salariu mediu lunar, după cum a indicat CEC din Moldova”.

„Conform deciziei CEC a autonomiei, o persoană poate dona cel mult 6 salarii medii lunare în UTA Găgăuzia”, a precizat Kovalenco.

Cît despre sesizarea poliției despre perchezițiile la sediile OT a Partidului Șor, aceasta a fost într-adevăr primită de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, dar doar ca informație și „fără probe”, a adăugat Kovalenco.


La data de 9 mai, Poliția Republicii Moldova a anunțat că a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia, despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de un partid politic pe perioada campaniei electorale din regiune.

Oamenii legii au publicat un video din timpul acțiunilor și perchezițiilor desfășurate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia.

La data de 7 mai, ofițerii CNA, în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia.

17
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?