X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

CEC a venit cu un apel către partide în contextul Adunării Naționale "Moldova Europeană"

19 mai. 2023,, 12:11   Politică
2472 0

În contextul desfășurării Adunării Naționale „Moldova Europeană” planificate pentru duminică, 21 mai, Comisia Electorală Centrală atenționează asupra necesității respectării prevederilor Legii cu privire la publicitate și a Legii privind partidele politice.

Astfel, partidele politice care vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană” urmează să raporteze Comisiei Electorale Centrale sumele utilizate pentru desfășurarea acțiunilor ce implică cheltuieli financiare.

În cazul în care vor difuza mesaje fie de susținere a evenimentului, fie, invers, de opunere evenimentului, ele trebuie să respecte prevederile Legii cu privire la publicitate, atenționează Comisia Electorală.

"Reiterăm că publicitatea politică trebuie să fie identificată fără ca consumatorul de publicitate să dețină cunoștințe speciale. Publicitatea politică, indiferent de forma și modalitatea de difuzare – pe dispozitive fixe sau mobile, audiovizuală, exterioară (inclusiv cea temporară), în presa scrisă, on-line (inclusiv cea direcționată sau targhetată) – trebuie să conțină genericul: „Publicitate politică”, datele de identificare ale persoanei care a plătit pentru difuzarea publicității politice, data și numărul ordinului bancar de plată, având ca obiect plata pentru difuzarea publicității politice", se arată într-un comunicat al CEC.

Toate cheltuielile financiare suportate de partidele care vor avea tangență cu mitingul de 21 mai vor fi reflectate în rapoartele privind gestiunea financiară ce urmează a fi prezentate Comisiei Electorale Centrale în intervalul 1 - 15 iulie.


Comisia va colecta și sistematiza rapoartele privind gestiunea financiară, va analiza și verifica dacă informația din rapoarte este corectă și veridică. În cazul atestării unor neconcordanțe sau încălcări, vor fi adoptate măsuri conform legii.

Totodată, CEC atenționează instituții publice care vor difuza mesaje privind organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană” să respecte prevederile legale.

"Corectitudinea utilizării resurselor financiare din bugetul de stat utilizate de entitățile din sectorul public la transmiterea mesajelor de interes public nu ține de competența Comisiei Electorale Centrale", mai precizează sursa.

1
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?