X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

CEC a prezentat rezultatele preliminare pentru alegerile locale noi în trei localităţi din ţară

17 oct. 2022,, 17:09   Politică
2187 0

Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare pentru alegerile locale noi în trei localităţi din ţară, care au avut loc duminică, 16 octombrie. Astfel, Partidul Socialiştilor şi Partidul Liberal Democrat cîştigă cîte un mandat de primar.

În satul Sălcuţa din raionul Căuşeni, învingătoare a ieşit Liliana Bacal care a candidat din partea PLDM. Pentru ea şi-au dat votul 64, 31% la sută din persoanele care s-au prezentat la urnă. În total, pentru Primăria din Sălcuţa au candidat trei persoane. Iar în comuna Ialpujeni din raionul Cimişlia primar a fost ales Vitalie Burduh, candidatul Partidului Socialiştilor. Acesta a obţinut o victorie la limită cu 50,63 la sută din voturile valabil exprimate, faţă de contracandidatul său din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate care a luat doar cu un procent mai puţin.

Duminică au avut loc alegeri locale noi şi în comuna Branişte din raionul Rîşcani, doar că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi ales din primul tur. Astfel, potrivit legislaţiei, peste două săpătmîni în această localitate se va desfăşura turul II al alegerilor. Pentru primăria din comuna Branişte au candidat trei persoane, de la PAS, PDM şi Partidul politic "Partidul Schimbării".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?