Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce spune Dodon despre fiul deputatului socialist, care ar fi vizat într-un dosar de corupție la Aeroport

3 apr. 09:49   Politică
3418 0

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, declară că fiul deputatului socialist, care ar fi vizat de un dosar de corupție la punctul vamal de la Aeroport nu are nicio implicare.

Acesta nu este reținut, nici investigat, doar citat pentru că „în acel moment se afla în acel spațiu, eu m-am documentat”, a declarat Igor Dodon la Puterea a Patra de la N4.

„Nu este corectă informația, eu am discutat cu Mudreac și ieri, și astăzi, noi ne susținem colegii comparativ cu cei din PAS, care cer demisii și alte chestii.


Nu a fost reținut, nu a fost pus sub învinuire fiului deputatului socialist, a fost bănuit numai de aceea că el se afla în momentul cela în acel spațiu, nu este absolut nimic, eu m-am documentat deja.

Cunosc ce înseamnă învinuit, bănuit și inculpat, eu am trecut anii aceștia codul penal, de procedură penală și îl știu ca și avocații mei. S-a făcut show pe seama socialistului, acel băiat nu este implicat și nici nu e pus sub niciun fel de acuzație”, a declarat Igor Dodon, transmite unimedia.

Potrivit fostului șef de stat, perchezițiile au ajuns la vama de la Aeroport din cauza „luptelor interne din partidul de guvernămînt”.

„E o luptă între grupările PAS, cine ia mai mult, cine mai puțin. Șeful de tură nu s-a înțeles cu șeful de vamă și invers, au scris unii pe alții la procuratură și la CNA, care au pus camere peste tot.

Au pus în birouri, începînd cu luna decembrie sau începutul lui ianuarie, și au fixat totul, au filmat concret cum se luau bani, cum se numărau și multe alte chestii. sînt scurgeri între ei, unii au scris pe alții, iată tot ce s-a întîmplat”, a comentat Igor Dodon.

Pe 1 aprilie 2024, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la Aeroportul Chișinău, într-un dosar de corupție.

Trei inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 - cercetați în stare de libertate. Aceștia sînt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Fiica unei deputate PAS este printre vameșii reținuți pentru mită la Aeroport. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, care i-a cerut demisia parlamentarei.

Fiul unui deputat BCS, care tot lucrează vameș la Aeroport, a fost citat în acest dosar pentru audieri la CNA.

Și fiul unui fost deputat democrat ar fi vizat în dosarul de la Aeroport.

Reamintim că ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

15
3
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?