X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ce spune Andrei Spînu despre redeschiderea Aeroportului Mărculești

5 sep. 2023,, 11:01   Politică
2739 0

Acum un an, ministrul Andrei Spînu vorbea despre posibilitatea redeschiderii Aeroportului Mărculești „cu statut internațional” și „orientat spre piața aeriană low-cost”. În 2023, oficialul spune că „în perioada imediat următoare nu este nevoie de un al doilea aeroport”, atît timp cît Aeroportul Chișinău „este gestionat cu bună credință și poate acoperi toate necesitățile”.

Andrei Spînu a declarat că autoritățile au început să analizeze în 2022 oportunitatea deschiderii Aeroportului de la Mărculești, fiindcă acesta era „în gestiunea grupului criminal Șor”.

„S-a făcut un studiu de prefezabilitate pentru Mărculești, s-a făcut un plan de investiții pentru acel aeroport ca să-l aducem la standarde minime. Între timp, noi – statul a reușit să preia controlul Aeroportului Chișinău și acum ne concentrăm pe dezvoltarea acestui aeroport, or investițiile necesare în Aeroportul Chișinău și capacitatea reală de primire a pasagerilor la Aeroportul Chișinău încă nu este epuizată.

Altfel spus, atîta timp cît aeroportul este deja gestionat cu bună credință, el poate acoperi toate necesitățile {...}”, a spus ministrul, la Radio Moldova, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

La momentul actual, potrivit lui Andrei Spînu, s-ar analiza posibilitatea ca Aeroportul de la Mărculești să fie pentru mărfuri. El a adăugat că „în perioada imediat următoare nu este nevoie de un al doilea aeroport” de pasageri.


„Să vedem, dacă este șansa să vorbim de Aeroportul de la Mărculești ca și unul cargo, pentru mărfuri. Deci, se fac toate analizele necesare ca să înțelegem exact unde mai bine să investim. În perioada imediat următoare, nu este nevoie de un al doilea aeroport. Analiza care a fost făcută recent arată că încă cel puțin cîțiva ani acest flux de pasageri poate fi asigurat de la Chișinău, cu o administrare bună a aeroportului”, a precizat ministrul.

1
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?