Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce spun experții despre șansele lui Lilian Carp să ajungă primar

16 iun. 2023,, 10:00   Politică
3571 1

Lilian Carp este cea mai bună candidatură din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Chișinău, însă nu există garanții categorice că acesta ar putea să iasă în turul doi. De această părere este comentatorul politic, Anatol Țăranu.

În opinia lui Țăranu, în turul doi al alegerilor locale pentru Primăria Chișinău, ar putea să iasă un candidat de centru și unul de stînga.„Eu cred că Lilian Carp este una dintre cele mai bune candidaturi din partea PAS, poate cea mai bună. Problema este dacă Lilian Carp va ieși în turul doi.

Dacă ar fi existat un singur candidat din partea partidei proeuropene sau un candidat care ar fi reprezentat cea mai mare parte a partidei proeuropene asta ar fi însemnat că el, cu siguranță, intră în turul doi. PAS este într-o scădere electorală și nu există garanții categorice că Lilian Carp ar putea să iasă în turul doi”, a precizat expertul.

Totodată, analistul politic a subliniat că nu este încă tîrziu ca partida proeuropeană din R. Moldova să înainteze o candidatură comună la alegerile locale din toamna lui 2023, transmite Noi.md cu referire la jurnal.

Amintim că, în data de 12 iunie, PAS l-a desemnat pe deputatul Lilian Carp candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău.

4
2
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?