X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Ce se întîmplă cu mașinile sechestrate ale lui Filat

28 mar. 2018,, 12:56   Politică
7554 1

Statul nu a recuperat deocamdată niciun leu din bunurile sechestrate în dosarul fostului premier Vlad Filat, motivul fiind lipsa unui regulament de valorificare a bunurilor sechestrate.

Despre aceasta a vorbit șeful Centrul Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, în timpul audierii raportului de activitate al instituției pentru anul 2017.

”Conform legislației privind funcționarea Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI), toate bunurile sechestrate urmează a fi valorificate. Astăzi, ARBI nu poate valorifica niciun bun din cele sechestrate, deoarece nu există un regulament în acest sens. Este o chestie de procedură, birocratică, însă dacă o încălcăm riscăm să ne fie anulate toate acțiunile”, a declarat Bogdan Zumbreanu.

DirectoruL CNA a ținut să precizeze că pentru elaborarea și adoptarea acestui regulament este nevoie de intervenția Executivului.

”Adoptarea acestui regulament nu ține de atribuțiile directorului CNA și nici a șefului Agenției, așteptăm opinia colegilor de la Guvern”, a spus Zumbreanu.


Imediat după arestul lui Vlad Filat, încă în toamna anului 2015, mai multe mașini ale fostului lider PLDM au fost ridicate în dosarul său și aduse la CNA. Printre acestea - Mercedes Viano, Volkswagen Tuareg, Toyota Land Cruiser, Mercedes S-Class, inclusiv un automobil de model ”Porsche”.

Mașinile fostului premier Vlad Filat au fost duse ulterior în garajul Guvernului, pe motiv că în curtea CNA nu există spațiu special pentru a asigura integritatea acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?