Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Ce s-a întîmplat cu procesul pornit de CEC împotriva unui partid politic

24 aug. 2018,, 08:00   Politică
2401 0

Curtea de Apel Chișinău a respins ca nefundat recursul președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu în cauza contravențională de învinuire privindu-l pe liderul Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, transmite CURENTUL.

Potrivit deciziei Curții de Apel, a fost menținută hotărîrea Judecătoriei Chișinău (sediul Centru).

În fapt, președinte CEC, Alina Russu, la data de 30 noiembrie 2017 a dispus întocmirea procesului-verbal cu privire la contravenţie în privinţa persoanei fizice Garbuz Mihail şi în privinţa persoanei juridice partidul Politic „Patrioții Moldovei”, pentru faptul că pînă la 17 iulie 2017 ora 17:00, nu a depus la Comisie raportul financiar pentru primul semestru al anului 2017 nici electronic, nici pe suport de hîrtie, faptă care atrage răspunderea contravenţională conform prevederilor Codului contravenţional al Republicii Moldova.

La 2 ianuarie materialele au fost trimise spre examinare în fond către Judecătoria Chișinău (sediul Centru).

Judecătoria a constat că procesul contravenţional pornit la 30 noiembrie 2017, în privinţa lui Garbuz Mihail, s-a încetat din motivul nulităţii procesului-verbal în cauză.


Nefiind de acord cu hotărîrea nominalizată, președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu a declarat recurs, solicitînd admiterea recursului, casarea hotărîrii primei instanțe cu remiterea cauzei la rejudecarea în prima instanţă, în alt complet de judecată.

În decizie este menționat că Mihail Garbuz nu s-a prezentat în ședința de judecată.

Judecătoria Chișinău a hotărît să respingă cererea președintei CEC din motiv că s-a întocmit un singur proces verbal pe numele persoanei fizice – Mihail Garbuz și persoanei juridice – Partidul „Patrioții Moldovei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?