X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ce promisiuni electorale au fost realizate de Maia Sandu

19 dec. 2023,, 11:06   Politică
3539 2

După 3 ani de mandat în funcția de președinte, moldovenii au spus în ce măsură promisiunile Maiei Sandu din timpul campaniei electorale au fost îndeplinite.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de compania IMAS, 45% din respondenți spun că promisiunea de efectuare a pașilor spre integrarea europeană a fost îndeplinită, 36% spun că promisiunea de asigurare a extinderii suportului financiar extern, 33% cred că a fost îndeplinită promisiunea de îmbunătățire a imaginii țării în plan extern.

La polul opus, respondenții cred că promisiunea de a combate corupția din țară nu a fost îndeplinită (49%), promisiunea de modernizare a învățămîntului la fel a fost lăsată pe planul doi (48%), la fel cum s-a întîmplat și în cazul promisiunii de a moderniza sistemul medical (43%).

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului de opinie, doar 34% cred că Maia Sandu ar merita un nou mandat de președinte, pe cînd 62% spun că și-ar dori un alt șef de stat.


De menționat că rezultate includ doar respondenți care nu fac parte din diasporă. La sondaj au fost intervievați 954 de personane, marja de eroare fiind 3,2%.

4
1
1
0
72

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?