X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce proiecte vor examina deputații în următoarele două săptămîni

24 feb. 12:00   Politică
2113 0

Biroul permanent a aprobat, în ședința de ieri, ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 29 februarie – 14 martie.

Deputații vor examina trei proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE privind regimul armelor și al munițiilor civile, aspecte ce țin de domeniul muncii și Banca biologică umană. Totodată, Parlamentul urmează să ratifice Acordul-cadru cu Comisia Europeană, pentru aplicarea suspendării contribuțiilor financiare ale Republicii Moldova la programele Uniunii Europene. Pe agenda Parlamentului mai figurează denunțarea, în lectura a doua, a trei acorduri încheiate cu CSI privind colaborarea în domeniul militar și al combaterii terorismului.

Parlamentul va examina, în prima lectură, inițiativele legislative de acordare a alocațiilor și indemnizațiilor majorate pentru veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, pentru văduvele de război, copiii și părinții veteranilor. Tot în prima lectură va fi discutat proiectul care prevede că datoriile către pasageri vor fi achitate în mod prioritar de către companiile avia care au intrat în faliment.

Parlamentul urmează să aprobe proiectul legii vînătorii și a protecției fondului cinegetic, proiectul cu privire la Fondul de subvenționare în domeniul mass-media și proiectul de lege cu privire la denumirile geografice. În lectura a doua va mai fi examinat proiectul privind efectuarea decontărilor în numerar și cel de-al IV-lea pachet de debirocratizare a activității mediului de afaceri.

În cadrul ședințelor plenare din următoarele două săptămîni, deputații vor mai dezbate proiectele de modificare a Legii privind administrația publică locală, a Legii Fondului de susținere a populației, a Legii asistenței sociale, precum și actualizarea cadrului normativ aferent managementului resurselor umane. Pe ordinea de zi a fost inclusă și audierea Raportului anual de activitate a Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2023.

4
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?