Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce părere au politicienii despre noile numiri de la Guvern

18 iul. 2023,, 07:25   Politică
3039 0

Desemnarea deputatului Dan Perciun în funcția de ministru al Educației și Cercetării nu a surprins pe nimeni, deoarece pe parcursul mandatului s-a remarcat prin lansarea mai multor inițiative legislative, sînt de părere reprezentanții partidelor de opoziție parlamentare și extraparlamentare.

Pe de altă parte, o surpriză a fost numirea în calitate de ministru al Afacerilor Interne a lui Adrian Efros, care nu face parte din sistem. Desemnarea lui Andrei Spînu în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării regionale este una controversată, deoarece activitatea anterioară a acestuia a fost mult comentată în spațiul public, susțin politicienii.

Desemnarea noilor miniștri în componența Guvernului este o modificare cosmetică, inițiată cu scopul de a diminua atmosfera tensionată din societate, este de părere deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac. În opinia sa, acești trei miniștri nu vor putea face față cerințelor cetățenilor, transmite radiomoldova.md citat de Noi.md

„Dacă vorbim de domnul ministru Efros, dumnealui vine dintr-un domeniu militar, care total este diferit de cel al Ministerului de Interne. Dan Perciun, în ultima perioadă era locomotiva care propunea cel mai mare număr de proiecte și inițiative legislative, care veneau să reformeze Ministerul Educației. Schimbări spre bine, în ultimii doi ani, în domeniul educației nu au fost. Despre domnul Spînu, cred că cei care ne ascultă pe noi, au simțit pe propria piele cine este el, politicile promovate de el, cît de bine a negociat contractul gazelor naturale”.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, este de părere că numirea ministrului de Interne, Adrian Efros, ar fi fost neașteptată, deoarece nu era o persoană cunoscută în spațiul public. Totodată, a menționat că desemnarea lui Andrei Spînu în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este una controversată.


„Nu cred că cineva s-ar fi așteptat la o asemenea numire (n.red Adrian Efros). Este straniu că s-a acceptat o candidatură din afara ministerului de Interne. Dan Perciun cred că merită încrederea acordată. Cea mai controversată și șocantă pentru societatea moldovenească este numirea domnului Spînu. În contextul evenimentelor care au avut loc, felul în care s-au făcut achizițiile de gaze, dubiile și întrebările neclarificate pînă astăzi. Această numire va aduce prejudicii politice imense guvernării”

Precizăm că astăzi miniștrii desemnați au depus jurămîntul de învestire, în prezența președintei Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

1
1
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?