Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ce efect ar putea avea schimbarea guvernării în Moldova

28 feb. 2018,, 08:30   Politică
4645 8

Schimbarea guvernării în Republica Moldova după alegerile parlamentare care vor avea loc în anul 2018 ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română.

De această opinie este analistul politic Anatol Țăranu, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

În opinia lui, România nu poate fi privită doar ca pe un vecin. „România este mai mult decît un vecin. România într-un ritm foarte rapid devine o țară europeană, iar Republica Moldova rămîne cu mult în urmă. Această relație cu România, într-un fel, ne ajută să depășim aceste restanțe”, spune Anatol Țăranu.

Potrivit lui, întrebarea este dacă ritmul relațiilor moldo-române vor avea un viitor și dacă va continua fără sincope. „Schimbarea guvernării la Chișinău în anul 2018 ar putea într-un mod fatal să deterioreze relația moldo-română și sînt absolut convins că acest lucru se va resimți imediat la nivelul de viață, în calitatea vieții a unei sumedenii de cetățeni ai Republicii Moldova”, a afirmat analistul. În opinia lui, la general, relația cu România este periclitată de factorii interni din Moldova, dar nu de „convulsiile politice” de la București.

Vizita premierului român la Chișinău a transmis un semnal politic important, de susținere a Republicii Moldova pe parcursul european, consideră vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi. „Pe lîngă deschiderea care ne-a fost transmisă – o atitudine foarte caldă, binevoitoare – s-a vorbit despre niște lucruri concrete. Este vorba de conexiunea prin gazoduct, prin linii de tensiune înaltă. S-au oferit deja bani, s-au votat deja legi pentru aceasta”, a menționat Valeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele legislativului susține că și-ar dori ca Republica Moldova să aibă mai multe investiții din partea României în economia țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?