Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce crede Sandu despre declarațiile premierului cu privire la judecătorii care au dat cîștig de cauză pentru Șansă

19 dec. 2023,, 07:45   Politică
5209 1

Șefa statului susține că nu cunoaște vreo lege care să permită judecătorilor să rămînă în anonimat, după ce au luat vreo hotărîre.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul țării, Dorin Recean, a dat numele judecătorilor din completul de judecată care au anulat decizia CSE prin care candidații partidului „Șansă” au fost scoși din cursa electorală, apoi a fost criticat de mai multe instituții ale statului, notează Noi.md cu referire la protv.

„Eu nu am văzut judecătorii să critice vreun abuz al unui judecător sau altul și abuzuri, din păcate, au fost foarte multe, inclusiv abuzuri care ne-au produs daune majore pentru statul acesta. În rest, eu cred că toată lumea trebuie să știe cine sînt judecătorii care iau o decizie sau altă, nu știu să fie vreo lege care să le permită a rămînă în anonimat.

Dacă au luat o decizie să și-o asume și să știe toată lumea cine sînt oamenii care au adoptat această decizie”, a spus Maia Sandu.

La dată de 13 decembrie, în cadrul ședinței Guvernului, premierul țării, Dorin Recean, a venit cu o reacție după ce Curtea de Apel Chișînău a anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prin care candidații partidului „Șansă” au fost scoși din cursa electorală.


Prim-ministrul a anunțat numele judecătorilor care au luat această decizie și a spus că orice s-ar întîmplă „statul va interveni de fiecare dată atunci cînd securitatea națională va fi amenințată”. Pe 12 decembrie, magistrații de la Curtea de Apel Chișînău au anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prin care candidații partidului „Șansă” au fost scoși din cursa electorală pentru alegerile locale generale.

5
5
0
2
59

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?