Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Carp despre noile taxe vamale pentru stînga Nistrului: A venit timpul să înceapă procesul de reîntregire al RM

11 ian. 22:35   Politică
20239 0

Acum toți agenții economici sînt puși în condiții egale, iar unul din semnalele transmise de Chișinău administrației de la Tiraspol e că a venit timpul pentru a începe procesul de reintegrare, a declarat deputatul PAS, Lilian Carp, la o emisiune de la Jurnal TV.

El a mai adăugat că autoritățile de la Chișinău au și un plan de acțiuni în cazul în care Tiraspolul va încerca să șantajeze fermierii, cum ar fi oferirea compensațiilor pentru aceștia, transmite realitatea.

„Pînă acum a fost o discriminare în raport cu agenții economici din Republica Moldova, acum s-a reușit ca toți agenții economici să fie puși în condiții egale. Este o decizie prin care transmitem cîteva mesaje: ei activează pe teritoriul Republicii Moldova, chiar dacă se autoproclamă independenți și a venit timpul să înceapă procesul de reîntregire al Republicii Moldova”, a declarat Lilian Carp.

Lilian Carp a menționat că de data aceasta administrația nerecunoscută din stînga Nistrului nu este în situația de a mai pune condiții.

„Pînă în 2014 ei puteau cumva să dicteze ori chiar să șantajeze RM, inclusiv cu fermierii. Odată cu începerea războiului din Ucraina s-au terminat lanțurile logistice care veneau pe segmentul transnistrean a frontierei. Acum noi știm ce, cum consumă, ei nu sînt în situația ca să înceapă să dicteze anumite lucruri. Nu au de ales, ori trebuie să înceapă procesul de reintegrare și înțeleg că fac parte din RM ,ori va trebui să discutăm”, a mai spus deputatul.


Precizăm că, în dimineața zilei de joi, 11 ianuarie, mai mulți angajați ai întreprinderilor din stînga Nistrului au protestat față de introducerea taxelor vamale de către Chișinău.

19
2
1
1
47

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?