X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Candu spune ce s-ar fi întîmplat dacă rămînea în vigoare legea miliardului

18 mar. 2021,, 13:39   Politică
660 1

Liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, spune că, în cazul în care Curtea Constituțională ar fi respins solicitarea cu privire la anularea legii miliardului, consecințele ar fi fost grave pentru Moldova.

Liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a comentat decizia Curții Constituționale, care a declarat neconstituțională legea miliardului, votată în decembrie de majoritatea parlamentară, tanmsite sputnik.md.

"În cazul în care rămînea decizia adoptată în decembrie, Guvernul ar fi trebuit să identifice 13 miliarde de lei ca să contribuie la capitalul statutar al BNM. Guvernul actual care este în demisie și nu are puteri, mai avînd și o criză pandemică, economică și socială, nu ar fi făcut față. Mai mult, Banca Națională ar fi ajuns în dificultate și i-ar fi fost greu să țină inflația la control, prețurile, cursul valutar. Dacă BNM rămînea fără capacitățile ei, Moldova ar fi ajuns la o situație catastrofală: inflație, prețuri de consum mai mari. Pe lîngă situația extrem de dificilă, cu impact pe zeci de ani, am fi pierdut din reputație pe plan internațional, iar investitorii străini și-ar fi retras investițiile. Ne bucurăm că Înalta Curte a înțeles gravitatea situației, ne-au ascultat argumentele și au luat această decizie", a declarat Andrian Candu, liderul grupului parlamentar PRO MOLDOVA.

Curtea Constituțională a decis astăzi că abrogarea „legii miliardului” este neconstituțională. Înalta Curte s-a pronunțat după ce deputații PRO MOLDOVA au depus o sesizare în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?