Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Candu la ONU: Moldova este hotărîtă să asigure securitatea rutieră pentru cetățeni

13 apr. 2018,, 10:21   Politică
3706 8

Moldova este hotărîtă să promoveze și să asigure securitatea rutieră pentru cetățeni.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, la Reuniunea Adunării Generale a ONU, unde a ținut un discurs în limba engleză în calitate de ambasador al securității rutiere. Șeful Legislativului a menționat că guvernarea de la Chișinău este conștientă de complexitatea acestei probleme și de consecințele asupra dezvoltării țării.

"În timp ce rata mortalității cauzată de accidente rutiere a scăzut cu peste 30 la sută în perioada 2010-2016, au fost înregistrate creșteri în ultimii doi ani. Acest lucru ne obligă să depunem mai multe eforturi în Parlament, Guvern, alături de parteneri și de societate pentru a ne asigura ca cetățenii să fie în siguranță", a menţionat președintele Parlamentului Moldovei.

Andrian Candu a vorbit şi despre campania de informare "În brațe nu înseamnă siguranță", promovată de şeful Legislativului pentru încurajarea transportului copiilor în scaune auto. Preşedintele Parlamentului a vorbit şi despre programul "Drumuri bune pentru Moldova", care prevede reabilitarea a 1200 de kilometri de drumuri locale.

"Este cel mai mare proiect de infrastructură din Moldova, finanțat din bugetul național și este o investiție pe termen lung, care va impulsiona comerțul și dezvoltarea regiunilor", președintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu.

În calitate de ambasador al securității rutiere, Andrian Candu a subliniat importanţa reducerii numărului de răniți și morți în accidente rutiere: "Vreau să închei, domnule președinte, amintind că siguranța drumurilor nu este doar un privilegiu al modernității, dar și o necesitate pentru a salva vieți în fiecare zi".

Preşedintele Parlamentului se va afla în SUA pînă în data de 19 aprilie. El va avea mai multe întrevederi cu înalți oficiali americani. De asemenea, Candu va participa la Conferința globală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, care se vor desfăşura la New York.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?