Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Bulgaria a propus includerea Moldovei în "Inițiativa celor Trei Mări"

9 iun. 2022,, 18:15   Politică
4583 0

Moldova și Ucraina ar trebui incluse în "Inițiativa celor Trei Mări". O astfel de propunere a făcut Bulgaria, scrie Dir.bg.

În prezent, asociația include 12 țări ale Uniunii Europene (UE) situate între Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, dar în ea ar trebui de inclus noi membri, potrivit participanților la conferința "Trei Mări: inovație și securitate energetică" de la Sofia, unde au fost discutate prioritățile președinției Letoniei, precum și viitorul inițiativei pentru însăși Bulgaria.

La conferință a participat și Daniel Fried, coordonatorul politicii de sancțiuni a fostului președinte al SUA, Barack Obama, care s-a alăturat discuției prin legătură video.

"Întreaga Europă știe deja că dependența energetică de Rusia este o mare greșeală. Unul dintre obiectivele proiectului Inițiativei celor Trei Mări este securitatea energetică, acum această problemă este mult mai acută decît acum cîțiva ani", a spus el.

În același timp, Fried a subliniat că problema includerii Ucrainei în "Inițiativa celor Trei Mări" trebuie să o decidă participanții la inițiativă, nu Statele Unite.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?