X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Borșevici: Isteria unui presupus război amenință interesele moldovenilor

14 feb. 2022,, 20:46   Politică
4139 15

Isteria unui presupus război amenință interesele cetățenilor Moldovei. Americanii nici într-un caz nu vor război cu Rusia. Ei folosesc situația din Ucraina ca instrument de negociere cu contrapărțile lor – este vorba despre cine, ce, cît și cui va ceda”, a comentat profesorul și diplomatul Viktor Borșevici pentru Noi.md evenimentele recente din Ucraina.

„Adevărul este că, recent, SUA au fost forțate să imprime prea mulți dolari pentru a compensa tulburările sociale din propria țară și, de asemenea, pentru a remedia găurile în propriul buget. Doar că afluxul de numerar negarantat subminează nu numai economia americană, rezultînd probleme la burse, creșterea inflației etc., ci subminează și bazele hegemonia lor pe arena internațională. Acum devine clar ce provoacă apariția isteriei în regiunea noastră.

SUA au nevoie pur și simplu de o imitare a unei situații de conflict la scară globală. În negocierile cu Rusia, aceasta este, desigur, o mișcare justificată logic.

Cred că nu ar trebui să ne facem griji pentru Ucraina, deoarece americanii nu vor să lupte acolo. Doar că aceasta duce la agravarea excesivă a situației din țara noastră. Pentru politicienii noștri, aceasta este doar o scuză pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele economice și sociale presante. Acest lucru dă imediat un răspuns la întrebarea: de ce există o atmosferă atît de explozivă în jurul problemei Transnistriei?

Pe de altă parte, nu numai prețurile la combustibili cresc rapid, ci și alimentele și alte bunuri. Iarna se va încheia în curînd, dar de mîncare este nevoie întotdeauna, cum și de transport public.


Bineînțeles, pentru politicienii insolvenți, isteria este o oportunitate unică de a distrage atenția populației de la propria incompetență și incapacitatea de a rezolva probleme legate de securitatea energetică, alimentară și medicală.

Autoritățile noastre nu trebuie să răspîndească panica, ci săși vadă de treabă, să se ocupe de îndatoririle lor directe în interesul oamenilor. În loc să negocieze cu Rusia prețuri la energie mai corecte, mai accesibile și pe termen lung, acești băieți și fete preferă să facă tot posibilul pentru a strica relațiile deja grav afectate cu această țară, cu care am avut relații tradiționale de prietenie de secole. Dezvoltați imunitatea nu numai împotriva coronavirusului, ci și împotriva intoxicației politice!

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?