Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Batrîncea: "Nu am desemnat intenționat un candidat cu șanse mari de cîștig în capitală"

29 noi. 2023,, 09:00   Politică
2861 2

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, spune că Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) n-a desemnat un candidat cu șanse foarte mari de cîștig în capitală la alegerile locale generale pentru nu-i permite Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS) să obțină victorie în Chișinău, notează Noi.md.

„Noi știm, tradițional, ce se întîmplă în municipiul Chișinău {...} De aceea, dorința PAS-ului de a controla și primăria Chișinău era o dorință distructivă și ar fi adus și la primăria capitalei iresponsabilitatea PAS.

Chișinăuenii au decis: Ion Ceban a avut susținerea cetățenilor, dar socialiștii nu cedează nimic în Chișinău. PSRM are azi votul de aur în Consiliul Municicpal Chișinău (CMC) și, în următorii patru ani, socialiștii vor fi forța decisivă care va determina programele de dezvoltare, bugetul municipal”, a spus Batrîncea în cadrul emisiunii Rezoomat.

De cealaltă parte, contactat de Noi.md, deputatul PAS, Radu Marian, a spus că această mișcare cu desemnarea candidatului PSRM la scrutinul din 5 noiembrie a fost intuită. "Noi sîntem siguri că PSRM împreună cu Ion Ceban au interese comune în continuare și se opun direcției europene de dezvoltare a Republicii Moldova, fiind ghidați de ordine din afara țării. Dar sper că la următoarele alegeri, prezidențiale, parlamentare, cetățenii vor face alegerea corectă".

Contactată de Noi.md pentru comentarii, Natalia Ixari, consiliera pe comunicare a primarului municipiului Chișinău, nu a răspuns apelului.


Amintim că în urma alegerilor locale generale din 5 noiembrie, candidatul PSRM, Adrian Albu, a obținut 4,5% din voturi.

12
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?