Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Batrîncea, despre negocierile R.Moldova cu Rusia: „Astăzi, dialogul este blocat la nivel de guvernare”

25 oct. 2022,, 08:43   Politică
3813 0

Vizita recentă a reprezentanților Partidului Socialiștilor în Rusia a fost de natură oficială. O spune secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, potrivit căruia, călătoria la Moscova a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 24 octombrie a emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8.

Deputatul susține că a primit o invitație oficială din partea conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse.

„Am avut întîlniri cu conducerea Dumei de Stat a Rusiei. Am pus o serie de întrebări și am primit asistență, mi-au aranjat o întîlnire în guvern, inclusiv cu ministrul Agriculturii Dmitri Patrușev. Am discutat probleme foarte specifice”, a spus Batrîncea.

Acesta a mai menționat că există „deschidere absolută” din partea conducerii Ministerului rus al Agriculturii pentru dialog, inclusiv pe probleme de export, dar Chișinăul, în opinia sa, nu se arată interesat de acest lucru.

„Spun că nu au cu cine să comunice – nu se vorbește cu ei. Copreședintele comisiei s-a schimbat, a fost numit domnul Bolea, actualul ministru al Agriculturii, dar procedura nu a fost finalizată oficial. Nimeni nu a anunțat Rusia că există un nou copreședinte, un omolog al domnului Patrușev în Moldova. Adică astăzi, dialogul la nivel guvernamental este blocat”, a precizat vicepreședintele Parlamentului.


Totodată, Batrîncea a subliniat că la Moscova s-a discutat nu doar despre exportul produselor moldovenești, ci și despre furnizarea de gaze naturale rusești țării noastre.

„Am ridicat această problemă și am explicat punctul nostru de vedere că nu este în întregime corect să aplicăm anumite reguli de piață Moldovei, ca stat prieten. Am îndemnat să reconsiderăm unele lucruri. Totuși, ei spun: „Cu cine să vorbim?” Oficial, nu există niciun contact cu Guvernul Republicii Moldova”, a conchis socialistul.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?