X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Batrîncea: Cu resurse administrative oamenii vor fi aduși la Chișinău pentru a face audiență

12 apr. 2023,, 07:23   Politică
4207 1

O acțiune de PR pentru partidul de guvernare și președinta Maia Sandu înainte de Reuniunea Comunității Politice Europene care va avea loc la 1 iunie în Republica Moldova.

Astfel comentează socialistul Vlad Batrîncea decizia Maiei Sandu de a convoca Adunarea Națională„Moldova Europeană”, eveniment menit să demonstreze susținerea poporului Republicii Moldova pentru vectorul european al țării. Vicepreședintele Parlamentului califică drept inadmisibil ca resursele administrative să fie folosite de partidul de guvernare pentru a-și crea capital politic, notează IPN.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, spune că formațiunea socialiștilor nu va participa la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale, organizat la 21 mai. Guvernanții vor utiliza resurse administrative pentru o acțiune de lustruire a imaginii șefei statului, spune Batrîncea.

„Maia Sandu are instrumentele necesare pentru a demonstra cetățenilor că ea și guvernarea ei este bună. Pentru ce să convoci Marea Adunare Națională? Considerăm că nu este nevoie de o asemenea măsură, întrucît Maia Sandu deține tot ce este necesar în stat pentru politica internă și externă. E o acțiune de PR înainte de summit. Cum această Adunare Națională poate avea loc în regimul stării de urgență, votată tot de guvernarea PAS? În condițiile războiului din Ucraina, la care se face trimitere 24 de ore din 24. Avînd atîtea probleme sociale și economice, adunăm toată țara pentru a demonstra că Maia Sandu are susținerea poporului. Această măsură nu are nicio semnificație juridică”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Mai mult, potrivit lui Vlad Batrîncea, apropierea de Uniunea Europeană trebuie să fie resimțită de cetățeni prin salarii și pensii europene, prin democrație și pluralism, prin independența judecătorilor și prin bunăstarea oamenilor, nu prin mitinguri populiste.


„Astăzi avem semnale din teritoriu că vor fi aduși medici, pedagogi, primarii vor organiza transportul. Folosind resurse administrative aducem oamenii la Chișinău pentru a face audiență Maiei Sandu. Dacă este Marea Adunare Națională de ce trebuie funcționarii publici din administrația centrală să organizeze cetățenii cu transport și liste? Marea Adunare Națională trebuie să fie o doleanță a cetățenilor liber exprimată ”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

După anunțul președintei Maia Sandu privind convocarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”, reprezentanții mai multor formațiuni politice și-au manifestat disponibilitatea de a participa la eveniment. În discursul său, șefa statului a anunțat că va lansa consultări cu forțele politice proeuropene, cu societatea civilă, mediul academic, și cu personalitățile marcante ale țării noastre pentru a discuta detaliile evenimentului.

26
2
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?