Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Batrîncea: „Autoritățile ar trebui să caute instrumente eficiente pentru achiziționarea de energie electrică”

1 dec. 2022,, 14:00   Politică
2713 0

Deputatul BCS Vlad Batrîncea a spus că compensațiile totuna nu vor putea acoperi cheltuielile tuturor cetățenilor. În opinia sa, autoritățile ar trebui să găsească modalități de achiziționare a energiei electrice la un tarif mai favorabil, transmite Noi.md.

Batrîncea a făcut această declarație în platoul programului „Întrebarea principală cu Yulia Fedorova”.

„Aceste compensații nu vor fi de ajutor pentru majoritatea populației. Consumul este absolut scăzut. Cetățenii noștri sunt deja obișnuiți cu economisirea.
Din punctul nostru de vedere, statul ar fi trebuit să găsească instrumente și pârghii pentru a compensa o parte din tarif, acest lucru ar fi transparent, clar, acest lucru ar putea fi urmărit ca un impact atât asupra economiei, cât și asupra buzunarelor cetățenilor de rând. Dar, în primul rând, autoritățile ar trebui să caute instrumente eficiente pentru achiziționarea de energie electrică. Trebuie să discutăm cu cei de la Cuciurgan, să găsim soluții complexe, astfel încât să putem achiziționa în continuare energie electrică la cele mai mici prețuri posibile”, a spus deputatul.

Anterior, ministrul Andrei Spînu a spus că Republica Moldova are șanse să încheie un contract de furnizare a energiei electrice în volume mari după sărbătorile de iarnă.

Reamintim că cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla deja categoria de vulnerabilitate energetică, accesînd site-ul și verificându-și cabinetul personal.

5
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?