Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bani pentru protestele fugarului Șor: un martor spune cum erau împărțiți aceștia

29 mar. 18:59   Politică
2384 1

La ședința de judecată pe dosarul deputatei Marina Tauber și a finanțării ilegale a Partidului Șor, a fost audiat un curier care repartiza bani pentru organizarea protestelor antiguvernamentale. Bărbatul a fost reținut în 2022, dar apoi oamenii legii l-au eliberat de răspundere penală.

Martorul acuzării a povestit în instanță că, în 2022, un cumătru de-al său, l-a rugat să ajute la distribuirea banilor pentru transportarea și hrana protestatarilor.

Pe parcursul a circa două luni, el primea genți cu 2-3 milioane de lei și repartiza banii în raioanele din nordul Moldovei. Alți doi curieri se ocupau de zona de centru și de sudul țării, notează Noi.md cu referire la Europalibera.

Martorul a relatat că număra bancnotele manual, le sorta în propriul apartament și transmitea banii în plicuri președinților organizațiilor teritoriale ale Partidului Șor. El nu a precizat sumele concrete care reveneau fiecărui președinte, dar a spus că acestea variau în funcție de numărul persoanelor care urmau să vină la protest.

Fiind întrebat dacă a fost remunerat pentru munca sa, martorul a spus că i-au fost acoperite doar cheltuielile de transport, care au variau între 3.000 și 7.000 de lei.


Menționăm că în ianuarie curent, partidul Șor a fost lichidat și radiat din Registrul persoanelor juridice, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care l-a scos în afara legii. Procuratura investighează un dosar de finanțare ilegală a formațiunii. Potrivit oamenilor legii, acolo sînt circa 50 de învinuiți.

4
1
1
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?