X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Autoritățile din România refuză să explice interdicția impusă lui Maxim Moroșan

16 apr. 12:15   Politică
2027 0

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) române refuză să explice care a fost motivul care a stat la baza interzicerii trecerii frontierei de către socialistul Maxim Moroșan, notează Noi.md.

Într-un răspuns pentru AGORA, autoritățile române fac referire la legea cu privire la informațiile cu caracter personal. Săptămîna trecută AGORA a transmis la adresa IGPF România o adresare în care am solicitat informația cu privire la motivele refuzului de intrare pe teritoriul R. Moldova a consilierului socialist Maxim Moroșan.

IGPF din România menționează că acestea nu sînt informații de interes public și fac parte din categorie informațiilor cu caracter personal care sînt protejate prin lege.

Motivul care stă la baza instituirii unei măsuri restrictive de intrare în țară precum și termenul pentru care este instituită o astfel de măsură se comunică cu respectarea legislației privind protejarea datelor cu caracter personal numai persoanei vizate sau reprezentantului legal.

Autoritățile române au mai menționat că Poliția de Frontieră Română i-a înmînat persoanei un formular în care a indicat motivul interdicției și căile de contestare a acestuia.


La 9 aprilie curent, Maxim Moroșan a menționat că i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul României. Acesta a declarat că mai întîi a fost reținut de oamenii legii timp de o oră și jumătate, după care i s-ar fi adus la cunoștință interdicția.

Acesta insinuează că la baza deciziei autorităților de frontieră române ar fi faptul că ar reprezenta „o amenințare la adresa securității statului”

6
2
0
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?