X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ana Revenco ar putea reveni într-o altă funcție de stat

8 sep. 2023,, 11:00   Politică
3365 1

Ana Revenco, care, potrivit deputatului PAS Lilian Carp, a demisionat de la Ministerul de Interne din cauza atacului la Aeroport, va reveni în curînd într-o nouă funcție în instituție de stat, spune președintele Parlamentului, Igor Grosu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate de la TV8.

Potrivit lui Grosu, ar fi vorba nu doar despre Ana Revenco, ci și despre ceilalți doi minștri care au fost demiși – Anatolie Topală și Lilia Dabija, notează Noi.md cu referire la n4.

„Eu vreau să spun că acești oameni, colegi de-ai noștri, o să se regăsească în alte instituții în care noi avem nevoie de capacitățile lor. Să așteptăm un pic. E un domeniu conex. Eviden că este o instituție de stat. Este o profesionistă. A pus suflet mult și pune în ceea ce face și noi avem nevoie de ajutorul ei”, a declarat Igor Grosu.

Acum două zile, Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a vorbit despre unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne. Invitat la emisiunea ,,Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, Lilian Carp a venit cu declarații în contextul rezultatelor anchetei interne privind atacul armat de la aeroportul din Chișinău, prezentate de ministrul Adrian Efros, luni, 4 septembrie.

„Procuratura Generală trebuie să facă claritate, despre ce s-a întîmplat la Aeroport Chișinău. Dacă au existat sau au fost respectate regulamentele de protocol în situații excepționale, pentru că R. Moldova este în situație excepțională din cauza războiului pe care îl avem la hotar și trebuie să existe protocale speciale. MAI a inițiat o anchetă internă, dar în urma concluziilor procurorilor, vor fi luate și alte decizii în raport cu acest caz”, spune Carp.


Președintele Comisiei parlamentare pentru Securitate națională, apărare și ordine publică, susține că unul dintre motivele demisiei Anei Revenco, fosta ministră de Interne, este atacul produs pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Ana Revenco și-a dat demisia în urma activității, tragedia de la Aeroport Chișinău fiind un motiv din care a plecat”, a menționat Carp.

Totodată, spune Carp, Aeroportul Chișinău urmează să își mai reseteze anumite servicii.

„Aeroportul urmează să își mai reseteze anumite servicii. Acum, din cîte cunosc, se duc discuții cu mai multe companii care urmează să deschidă anumite rute în R. Moldova, așa cum ar fi Airbaltic, dar sper ca, în următoarele săptămîni, să vorbim și despre alte curse care vor fi deschise. Din cîte cunosc eu, sînt spre final”, de clarat deputatul.

Demisia Anei Revenco a fost anunțată de prim-ministrul Dorin Recean pe 14 iulie. Aceasta a părăsit Executivul împreună cu ministrul Educației, Anatolie Topală, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

1
1
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?