X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul UE în Moldova, despre referendum

23 feb. 22:20   Politică
986 0

Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, a vorbit despre referendumul inițiat de președinta țării privind aderarea țării noastre la UE, care ar urma să aibă loc în toamna anului curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

"Se dorește să se afle care este opinia cetățenilor, dacă cu adevărat, parcursul țării, este cel pe care și-l doresc. Din această perspectivă, eu consider că ideea este una bună. Noi, desigur, verificăm, dacă nu există anumiți factori care ar limita desfășurarea referendumului.

De multe ori mizăm anume pe opinia Comisiei de la Veneția, și Comisia de la Veneția nu s-a pronunțat cu o opinie, în care să spună că nu puteți organiza referendumul concomitent cu alegerile prezidențiale sau cu orice alt tip de alegeri. Important este ca subiectul să nu fie același propus atît referendum, cît și în alegeri {...}.

Dacă răspunsul va fi pozitiv, acest efort va fi continuat și de Guvernele care vor urma. Iar dacă rezultatul va fi negativ? Desigur, noi vom respecta dorința, voința poporului și vom continua să cooperăm în continuare cu Guvernul", a menționat ambasadorul, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Maia Sandu a inițiat referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în decembrie 2023. Președinta a spus că își dorește ca referendumul să aibă loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, întrucît trebuie să avem o rată de participare cît mai înaltă la vot.


2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?