X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ambasadorul Rusiei în Moldova: "Nu există neînțelegeri care să nu poată fi depășite"

7 apr. 2023,, 11:29   Politică
2775 0

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, s-a pronunțat în favoarea relațiilor reciproc avantajoase dintre Moscova și Chișinău, menționînd potențialul neexploatat al cooperării dintre cele două țări.

"Mizăm pe continuarea dialogului deplin pe bază de paritate, care să țină cont de interesele țărilor și popoarelor noastre. <...> Vedem potențialul unor inițiative constructive, propuneri imparțiale", a subliniat el într-o declarație emisă de serviciul de presă al Ambasadei cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Rusia și Moldova.

Oleg Vasnețov a menționat că un impact negativ asupra relațiilor bilaterale o are confruntarea și miza aleasă de Occident cu privire la "înfrîngerea strategică a Rusiei". Diplomatul a numit drept distructive măsurile Chișinăului privind aderarea la sancțiunile antirusești, precum și subiectul retragerii din CSI care a fost discutat recent. "În acest context, constatăm cu regret îngustarea spațiului de dialog cu Moscova în detrimentul avantajelor sale evidente pentru Chișinău", a scris Vasnețov.

"Privind înapoi la bagajul de proiecte, idei și soluții comune din ultimele trei decenii, este clar că nu există neînțelegeri care să nu poată fi depășite. Dorința sinceră de a discuta fără presiune din exterior poate deschide noi orizonturi de cooperare. După cum se spune, frumoasă este discuția, nu disputa", a concluzionat diplomatul.

18
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?