Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ambasadorul Israelului reacționează după o declarație a Marinei Tauber

19 iun. 2023,, 09:31   Politică
3026 0

Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Joel Lion, s-a arătat ofensat de o declarație a deputatei Marina Tauber care a utilizat Holocaustul în contextul unor acuzații false și a solicitat autorităților de la Chișinău să reacționeze, mai ales că aceasta este deputată în Parlamentul RM.

Ambasadorul a reacționat la declarația deputatei făcută pe 8 iunie, după ce a fost inclusă în lista de sancțiuni, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Eu vreau ca statele europene să-și aducă aminte despre crimele săvîrșite împotriva evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cu o durere imensă îmi amintesc despre rudele mele care au fost arse de vii în camerele de gazare din lagărele de concentrare naziste. Și cînd am aflat că Uniunea Europeană m-a inclus pe lista sancțiunilor, eu doar am zîmbit și mi-am spus: Mulțumesc Europa! Iarăși îți bați joc de familia mea. Iar toate scuzele, exprimate pînă în prezent, reprezintă doar praf în ochii comunității mondiale. Actualmente, împreună cu Maia Sandu, comiteți un nou genocid împotriva evreilor, împotriva mea, împotriva lui Ilan Șor și a întregii noastre echipe, aici, pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Marina Tauber.

Ambasadorul Joel Leon a calificat declarațiile deputatei partidului „Șor” ca fiind „jignitoare” și „inacceptabile”.

„Comentariile făcute de Marina Tauber deputată a Parlamentului RM și vicepreședinte a partidului „Șor” sînt inacceptabile. Folosirea Holocaustului pentru a justifica niște acuzații false cade sub incidența Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). În calitate de ambasador israelian și copil al unui supraviețuitor al Holocaustului, condamn aceste comentarii și fac apel la Guvernul Republicii Moldova să acționeze împotriva tuturor formelor de denaturare și negare a Holocaustului, mai ales atunci cînd acestea provin de la reprezentanți ai Parlamentului”, se spune în reacția ambasadorului, postată pe o rețea de socializare.

4
0
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?