X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadoarea Tatiana Molcean, numită într-o funcție importantă la Organizația Națiunilor Unite

27 iul. 2023,, 10:30   Politică
4051 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a salutat decizia Secretarului General ONU de numire a candidatului din partea Guvernului Republicii Moldova Tatiana Molcean în funcția de Secretar Executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE).

„Alegerea Tatianei Molcean în aceasta funcție de top management al ONU urmare unui concurs competitiv este o reconfirmare a calităților sale diplomatice și de lider, precum si a cunoștințelor vaste in domeniile de competenta ale organizației. Totodată este o recunoaștere clara a profesionalismului, a succeselor si realizărilor diplomației moldovenești, a angajamentelor la nivel guvernamental față de agenda multilaterala. Secretarul Executiv UNECE este numit in funcție de Secretarul General ONU si face parte din Grupul de Management Superior al ONU,” se arată într-o declarație Ministerului de Externe de la Chișinău.

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (https://unece.org) a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele membre. fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale Națiunilor Unite.

Această platformă multilaterală vine să faciliteze o mai bună integrare economică între cele 56 de state membre din Europa, America de Nord și Asia Centrala, promovînd dezvoltarea durabilă și prosperitatea economică prin: dialog politic; negocierea instrumentelor juridice internaționale; elaborarea de reglementări și norme; schimbul și aplicarea celor mai bune practici; expertiză economică și tehnică; precum și cooperare tehnică pentru țările cu economii în tranziție.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?