X 
Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Alegătorii, îndemnați să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale

7 iul. 2021,, 14:25   Politică
2507 0

Alegătorii moldoveni sînt îndemnați să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale pentru alegerile de duminică, 11 iulie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, aceștia pot să o facă în localul secției de votare la care alegătorii sînt arondați sau on-line.

Mai exact: pe www.cec.md, accesînd butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor” (introducînd IDNP-ul, trecînd o verificare anti-robot, alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală);

pe www.verifica.cec.md – accesînd butonul „Află unde să votezi” (prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință);

pe www.liste.cec.md (selectînd localitatea și secția de votare, poate fi descărcat fișierul PDF al listei electorale, cu date despre numele, prenumele și anul de naștere al alegătorilor).

Fiecare alegător poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secție de votare. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă este înscrisă în lista electorală ce corespunde secției de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reședința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?