Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Alaiba condamnă suspendarea accesului la Registrul de stat al persoanelor juridice

2 sep. 2019,, 17:40   Politică
4828 1

Deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba solicită Agenției Servicii Publice să facă publice motivele pentru care accesul la informații din Registrul de stat al persoanelor juridice este blocat.

Într-o postare postată pe blogul său personal, Dumitru Alaiba a menționat că această decizie nu reflectă părerile actualei guvernări și poate fi privită ca sabotaj, transmite point.md cu referire la ipn.md.

”Țin să accentuez faptul că denumirea unei firme înregistrate în Republica Moldova, administratorii acesteia, fondatorii și cotele acestora, indiferent de cetățenia lor, codul fiscal, adresa juridică, nu pot fi date cu caracter personal”, a menționat deputatul în solicitarea înaintată Agenției Servicii Publice.

Alaiba consideră această situație ca o încercare de a distruge o reformă care are un potențial de a preveni corupția. „Fac apel la Domnia voastră să corectați situația. (...) Nici o problemă tehnică nu poate folosi drept scuză și justificare”, a scris deputatul în solicitare.

Dumitru Alaiba a mai scris și pe blogul său că a observat că există prea multe „probleme tehnice” menite să reducă transparența, dar nu există niciuna care să o avanseze. "Solicit prezentarea informației privind acțiunile întreprinse cît mai curînd, dar nu mai tîrziu de termenele prevăzute în legislație", a spus Alaiba.


Deputatul a declarat că solicitarea a fost trimisă după ce a aflat despre suspendarea de către Agenția de Servicii Publice a accesului la informația gratuită din Registrul de stat al persoanelor juridice, de unde pot fi obținute extrase gratuite cu denumirea firmei, codul fiscal, numele fondatorilor și numele administratorului. Instituția a justificat aceasta prin suspendarea serviciului Webinfo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?