Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Administrația președintelui RM: "Moldova ajută Ucraina cum poate"

19 apr. 2022,, 12:28   Politică
2924 0

Moldova ajută Ucraina cum poate.

Astfel a comentat Administrația Președintelui Republicii Moldova declarațiile viceprim-ministrului, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, care consideră că în condițiile de război din Ucraina țara noastră nu ajută suficient de mult Ucraina și că încearcă să fie loială concomitent și Kievului, și Moscovei, relatează Noi.md.

"Moldova ajută Ucraina cum poate, oferind adăpost pentru mai mult de 90 de mii de refugiați ucraineni, dintre care jumătate sînt copii. Au fost mobilizate toate instituțiile statului pentru a le oferi refugiaților cele mai bune condiții posibile și pentru a asigura tranzitul altor cîteva sute de mii de refugiați.

Președinta țării a clarificat atrocitățile de la Bucea și din alte localități drept crime împotriva umanității. Țara noastră a votat în susținerea declarațiilor diplomatice care condamnă războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și a fost coautor al rezoluțiilor adoptate la ONU”, se arată în declarația Președinției Republicii Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?