X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

A fost propusă o nouă listă pentru Comitetul executiv din Găgăuzia

19 aug. 2023,, 17:00   Politică
3506 0

O nouă listă pentru Comitetul executiv din Găgăuzia a apărut în spațiul public. Aceasta a fost publicată de activistul local Leonid Dobrov.

Documentul este din 18 august și are semnătura bașcanului Evghenia Guțul. Printre candidați nu se mai regăsesc primarul de Orhei, Pavel Verejanu, și consilierul juridic Iuri Kuznețov, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Potrivit sursei citate, au trecut mai bine de trei săptămîni de la prezentarea noii componențe a Comitetului executiv al Găgăuziei, dar așa și nu a fost aprobată de Adunarea Populară a Găgăuziei. Adunarea Populară a dezaprobat atît modul de prezentare a Comitetului executiv, prin Skype, cît și structura și componența nominală a acestuia. Deputații locali au cerut să se aducă totul în conformitate cu legea.

Ultima tentativă eșuată de aprobare a componenței Comitetului executiv al Găgăuziei a avut loc la 11 august. Propunerea bașcanului Evghenia Guțul nu a întrunit numărul necesar de voturi la ședința de vineri, 11 august. Deputații din regiune nu au ajuns la un consens privind structura Comitetului executiv, la examinarea componenței nominale nici nu s-a purces. Propunerea bașcanului de a aproba structura organului executiv a fost respinsă de 13 deputați, iar șase s-au abținut.

Legea prevede că bașcanul Găgăuziei este în drept să dizolve înainte de termen Adunarea Populară dacă Comitetul executiv nu este format în decurs de 45 de zile de la propunerea componenței acestuia.


6
2
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?