X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

20 milioane de dolari au fost investiți în proiectul Pro Moldova, declarație

19 iun. 2020,, 09:21   Politică
2699 4

Președintele Igor Dodon spune că, Vladimir Plahotniuc a investit 20 de milioane de dolari în proiectul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, nu pentru a ceda Guvernul Maiei Sandu sau lui Andrei Năstase, dar pentru a-și subordona din nou Procuratura Generală, Curtea Constituțională și întreg sistemul judecătoresc. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că dacă PAS și PPDA se vor alia cu grupul Candu, rezultatul va fi unul – distrugerea acestor două formațiuni și compromiterea pentru totdeauna a liderilor Maia Sandu și Andrei Năstase.

”Doamna Maia Sandu și Andrei Năstase, uite ce se va întîmpla dacă vă legați cu Candu. Ei vor vota împreună cu voi să dea jos Guvernul Chicu, vor vota Guvernul vostru, pe urmă vor veni la noi să dăm jos Guvernul vostru și vor juca așa cu noi și cu voi, pînă nu vă vor termina și pe voi și pe noi”, a spus președintele.

Șeful statului spune că lozinca grupului Candu-Șor precum că ei ar lupta contra lui Dodon este doar o momeală pentru Sandu și Năstase.

”Credeți că Candu și Plahorniuc luptă doar cu Dodon. Greșiți amarnic. Lor le trebuie Procuratura Generală, Curtea Constituțională, lor le trebuie justiția ca să-și oprească dosarele furtului miliardului. Credeți că ei au băgat peste 20 de milioane de dolari în proiectul nou Pro Moldova, cumpărînd deputați ca să vă dea vouă Guvernul? Domnul Năstase, chiar așa de naiv sînteți? Voi credeți că a vîrît 20 de milioane de dolari doar ca să vă voteze tot? Nu! Vă vor juca și pe urmă vă vor distruge. Acesta este scopul”, a menționat Dodon.

Președintele a propus tuturor partidelor antioligarhice din Parlament: PSRM, PDM, PAS și PPDA să-și consolideze eforturile pentru a elibera Parlamentul de bandiți.


”Sumar e vorba de peste 70 de deputați din Parlament, oameni care nu sînt legați cu Plahotniuc. Întrebarea este dacă le dăm voie acestor bandiți să joace și pe dreapta, și pe stînga, și să distrugă și derapa și stînga, pentru că asta își doresc”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, actualul Parlament nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?