Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Opoziția cheamă Guvernul la raport

15 dec. 2016,, 10:41   Politică
2758 3
Foto: gov.md

Deputații PLDM au cerut astăzi audierea raportului de activitate al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2016, comunică NOI.md.


În opinia parlamentarilor, Legislativul nu-și îndeplinește suficient atribuțiile de supraveghere a activității executivului, deși acest lucru este prevăzut de lege.

„Conform atribuțiilor de bază ale Parlamentului, de rînd cu legiferarea este și controlul parlamentar. Regulamentul spune că o dată în sesiune Parlamentul audiază Guvernul, în conformitate cu prevederile Strategiei de reformă a administrației publice. Îmbunătățirea puterii de supraveghere a Parlamentului ar contribui la îmbunătățirea politicilor”, a explicat deputatul PLDM Iurie Țap.

Propunerea a fost susținută de socialiști și comuniști. „Este binevenit să avem o dată în sesiune aceste audieri”, a declarat șefa fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi.

„Acest raport a fost promis Parlamentului, așa că noi nu inventăm nimic, nici domnul Țap, și nici Parlamentul. Aceasta este o obligațiune a Guvernului, nici nu ar trebui să fie pus la vot”, a spus indignat liderul PCRM, Vladimir Voronin.
Propunerea nu a fost însă susținută de majoritate. Spicherul Andrian Candu a precizat că va discuta acest subiect cu premierul Pavel Filip. Menționăm că ultima ședință plenară din acest an este preconizată pentru 23 decembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?