X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Un nou președinte al Sovietului Suprem al Transnistriei

14 dec. 2016,, 14:45   Politică
5913 2
Foto : novostipmr.com

Noul preşedinte al Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN a devenit Alexandr Şcerba.


Miercuri, candidatura acestuia a fost votată unanim de deputaţi la şedinţa plenară a legislativului.

Potrivit site-ului SS, noul spicher a spus în alocuţiunea sa că sarcina sa principală este "restabilirea legăturilor şi cooperării între toate ramurile puterii, pentru ca munca bine organizată a tuturor instituţiilor de stat să ofere soluţii pentru dezvoltarea RMN, a cetăţenilor ei, indiferent unde locuiesc oamenii – în mediul rural sau urban, indiferent de naţionalitatea şi vîrsta lor".

"În SS se află mai multe documente financiare importante, inclusiv Legea privind bugetul republican pentru anul 2017. Cred că munca bine organizată şi cooperarea va permite ca de la 1 ianuarie anul viitor transnistrenii să simtă schimbări pozitive", a menţionat el.

Şcerba l-a înlocuit în funcţia de spicher pe Vadim Krasnoselski, care pe 11 decembrie a fost ales preşedinte al Transnistriei. Miercuri, SS a aprobat cererea lui de depunere a mandatului de deputat.

În alocuţiunea sa în legislativ, noul preşedinte a menţionat că pentru el principalul este, de asemenea, consolidarea tuturor puterilor în stat.

"Preşedintele, puterea executivă, puterea legislativă şi puterea judecătorească trebuie să lucreze la unison, pentru binele poporului Transnistriei. De acest lucru au nevoie transnistrenii şi aşa va fi. Sînt absolut convins că relaţiile pe care le-a stabilit Sovietul Suprem cu Duma de Stat a Rusiei în ultimul an trebuie să fie consolidate. În calitate de preşedinte, vă voi oferi susţinere pe această direcţie, căci aşa şi trebuie să fie", a spus Krasnoselski şi a îndemnat deputaţii "să uite răul şi să nu se răzbune pe nimeni".

Deputaţii împreună cu spicherul Alexandr Şcerba au adoptat deja hotărîrea privind depunerea jurămîntului de către preşedintele ales. Învestirea va avea loc la 16 decembrie, la amiază, la Teatrul de Dramă şi Comedie din Tiraspol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?