X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Armaşu a spus cîţi bani va primi Moldova de la donatori pînă la finele anului

12 dec. 2016,, 14:24   Economie
2024 0
Армашу рассказал, сколько денег Молдова получит от доноров
Foto: ziarelive.ro

Moldova, pînă la sfîrşitul anului 2016, va primi de la donatorii externi pentru suportul bugetului un grant în valoare de 45 mil. dolari din partea Uniunii Euiropene, precum şi 45 mil. dolari – de la Banca Mondială.


Acest lucru l-a comunicat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, citat de NOI.md.

Ministrul Finanţelor a amintit că finanţarea externă a Moldovei a fost blocată anterior din cauza crizei politice şi a problemelor din sectorul bancar-financiar din motivul lipsei unui acord cu Fondul Monetar Internaţional.

În acelaşi timp, graţie muncii bine coordonate, Guvernul şi Banca Naţională au reuşit să obţină noul acord cu FMI şi restabilirea finanţării externe, să primească primele tranşe de asistenţă în cadrul noului program de finanţare al Fondului.

Potrivit ministrului Finanţelor, pînă la finele lunii decembrie Moldova va primi ultimele tranşe pentru suportul bugetului, în particular, grantul în valoare de 45 mil. euro din partea Uniunii Europene, precum şi asistenţă financiară în valoare de peste 45 mil. dolari de la Banca Mondială, în cadrul Programului DPO-2. În particular, după cum se aşteaptă, circa 18 mil. dolari Moldova îi va primi de la Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (IDA), iar 27,2 mil. dolari – din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (IBRD), care fac parte din Grupul Băncii Mondiale.

Scopul Programului DPO-2 este suportul reformelor structurale în domeniul competitivităţii pentru îmbunătăţirea previzibilităţii mediului de afaceri, crearea condiţiilor egale pentru concurenţă şi reducere a cheltuielilor în scopul fortificării stabilităţii sectorului financiar, promovării transparenţei şi facilitării accesului la finanţare, sporirea eficienţei investiţiilor de stat, subvenţiilor în agricultură şi asistenţa socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?